Gott gott!
Mina vänner, får det lov att vara någonting gott?
Sega maränger med choklad
Blir ca 15 maränger
Ingredienser
7 st äggvitor
5.25 dl strösocker
100g mörk kvalitetschoklad 70%
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 130 greder, varmluft.
2. Blanda äggvita och strösocker i en bunke.
3. Sänk ner bunken i vattenbad och värm marängen till 60-65 grader under konstant vispning, kontrollera temperaturen med hjälp av en stektermometer.
4. Ta bort bunken från vattenbader och vispa marängen med en elvisp tills den kallnat. Stanna inte vispen förrän det är färdigt, då finns risk att marängen sjunker ihop.
5. smält chokladen och blanda den, endast lite med marängen.
6. Klicka ut marängen med hjälp av två skedar på en plåt med bakplåtspapper.
7. Grädda i ugnen i ca 30-35 minuter, marängen ska vara lite seg i mitten.
Vi åt jordgubbar till - MUMS!!