hjälp sökes



Det är en trött och lite lätt frustrerad mamma som bloggar idag. Jag vet inte vad som har tagit åt Jack.

Vi har ju vart bortskämmda sedan han föddes med att han sover jätte bra på nätterna och vaknar 1 gång för att äta, somnar sedan om utan bekymmer. Senaste 3-4 veckorna så har det hänt någonting. Jack är på jätte bra humör på dagarna men äter mycket mindre. Kan tilläggas att han får enbart ersättning sedan födseln. Han är nästintill tillbaka på samma volymer som han åt när han var 1,5-2 månader. Vilket skrämmer oss en aning. Men han går upp i vikt så man bör väl inte vara orolig. Tillsammans med detta "matvägrande" så har nätterna förvandlats till - jag vet inte vad. Han somnar sött i sin säng runt 19-20 tiden. Vaknar vid 01, som om han hade en inbyggd klocka. Från 01 knölas, bökas, gråter, skriker och sparkas det om vartannat. Ibland verkar det inte ens som om han är vaken, utan att han gör allt detta i sömnen. Tankarna kring detta är många. Äter han för lite på dagarna och därför vaknar på nätterna? Drömmer han? Är han inne i någon utvecklingsfas? Tänder på g? 

 Vi har försökt att ge honom mer mat på dagarna, men det är med blandade resultat. Ibland får han i sig 160 ml men oftast är han nöjd efter 100-120ml... Även om man rapar honom och sedan försöker att få i honom mer så är han ointresserad. Ibland kväljer han, och då känns det verkligen fel att fortsätta!

Så är det någon som har några tankar kring detta? Tankar, tips och idéer mottages!
Vi börjar bli lite lätt frustrerade här hemma.







Det är svårt att tro att den här glada killen leker rövare på natten!
Älskade unge!


Kommentarer
Johanna säger:

Vad jobbigt! Men jag tycker nästan att Sigge äter mindre också... Men det är ju svårt att veta när man inte mäter maten. Men han äter under kortare perioder.. På nätterna om han vaknar Så brukar jag först ge honom nappen och en handduk som luktar bröstmjölk och då somnar han oftast om på en gång annars får han äta.

Kanske det är nå att prova? Ha lite ersättning på en handduk eller snuttis som han kan ha bredvid sig?

2011-09-13 | 11:36:07
Bloggadress: http://mjsl.blogg.se/
Lina säger:

har tyvärr inget svar eller råd.. :/ hoppas bara det blir bättre. puss på er!

2011-09-13 | 16:01:46
Bloggadress: http://millblomskan.blogg.se/
Johanna säger:

Ja dränk den! Sigges handduk luktar vidrigt enligt mig eftersom den typ luktar gammal mjölk! Men han blir lugn när han får den, det kanske är så jag luktar nu! Haha!

2011-09-13 | 16:16:32
Bloggadress: http://mjsl.blogg.se/
Marte säger:

Husker Lilje også hadde en sånn periode når hun var 3 mnd, begynte å våkne rundt ved to tiden og hun la seg rundt da Jack legger seg. Snakket med helsestasjonen, og de sa at det kunne hende hun var mer sulten og at det kunne være greit å begynne ed grøt. Så vi begynte med grøt/velling da hun var 3 1\2 mnd. Men det tok tid før hun likte det ordentlig og så fort hun begynte å like det og spise det hver kveld, begynte hun å sove hele natten igjen!

2011-09-13 | 18:54:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback