Cheesecakebrownie med hallongrädde
Det var någon som önskade recept på den otroligt smaskiga kakan jag gjorde i fredags. Här kommer det.
Browniebotten
200g mörk choklad 70%
200g osaltat smör
250g florsocker
110g mjöl
3 ägg
Cheesecake
400g naturell färskost
150g florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 ägg
Gräddtäcke
3dl vispgrädde
100g florsocker
150g hallon
Värm ugnen till 175 grader, jag kör på varmluft.
Till brownielagret: Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa samman smör och socker i en bunke med en elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt mjölet, lite i taget. Vispa sen på högre hastighet tills smeten är helt slät. Häll långsamt ner den smälta chokladen & blanda ordentligt. Häll smeten i springform.
Till cheesecakelagret: Blanda färskost, dlorsocker & vaniljsocker på låg hastighet med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under låg vispning. Vispa mot högre hastighet mot slutet för att göra smeten lite lättare & fluffigare. Bred ostmassan över brownielagret & släta till med en spatel. Grädda 30-40 minuter, eller till cheesecakelagret känns fast & blivit gyllenbrun på sidorna, mitten ska fortfarande vara blek. Låt kakan kallna helt & ställ i kylen i 2 timmar. Låter du den stå över natten så blir den som bäst.
Till gräddtäcket: Vispa grädde, florsocker & hallon med en elvisp tills grädden är tjock men inte fast. Bred ut grädden jämnt över kakan & dekorera gärna med lite hallon.
Den här kakan har jag hittat på den här bloggen, ta en titt vettja!
Browniebotten
200g mörk choklad 70%
200g osaltat smör
250g florsocker
110g mjöl
3 ägg
Cheesecake
400g naturell färskost
150g florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 ägg
Gräddtäcke
3dl vispgrädde
100g florsocker
150g hallon
Värm ugnen till 175 grader, jag kör på varmluft.
Till brownielagret: Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa samman smör och socker i en bunke med en elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt mjölet, lite i taget. Vispa sen på högre hastighet tills smeten är helt slät. Häll långsamt ner den smälta chokladen & blanda ordentligt. Häll smeten i springform.
Till cheesecakelagret: Blanda färskost, dlorsocker & vaniljsocker på låg hastighet med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under låg vispning. Vispa mot högre hastighet mot slutet för att göra smeten lite lättare & fluffigare. Bred ostmassan över brownielagret & släta till med en spatel. Grädda 30-40 minuter, eller till cheesecakelagret känns fast & blivit gyllenbrun på sidorna, mitten ska fortfarande vara blek. Låt kakan kallna helt & ställ i kylen i 2 timmar. Låter du den stå över natten så blir den som bäst.
Till gräddtäcket: Vispa grädde, florsocker & hallon med en elvisp tills grädden är tjock men inte fast. Bred ut grädden jämnt över kakan & dekorera gärna med lite hallon.
Den här kakan har jag hittat på den här bloggen, ta en titt vettja!
Kommentarer
Trackback