Cheesecakebrownie med hallongrädde

Det var någon som önskade recept på den otroligt smaskiga kakan jag gjorde i fredags. Här kommer det.


Browniebotten

200g mörk choklad 70%
200g osaltat smör
250g florsocker
110g mjöl
3 ägg


Cheesecake

400g naturell färskost
150g florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 ägg


Gräddtäcke

3dl vispgrädde
100g florsocker
150g hallon


Värm ugnen till 175 grader, jag kör på varmluft.

Till brownielagret: Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa samman smör och socker i en bunke med en elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt mjölet, lite i taget. Vispa sen på högre hastighet tills smeten är helt slät. Häll långsamt ner den smälta chokladen & blanda ordentligt. Häll smeten i springform.


Till cheesecakelagret: Blanda färskost, dlorsocker & vaniljsocker på låg hastighet med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under låg vispning. Vispa mot högre hastighet mot slutet för att göra smeten lite lättare & fluffigare. Bred ostmassan över brownielagret & släta till med en spatel. Grädda 30-40 minuter, eller till cheesecakelagret känns fast & blivit gyllenbrun på sidorna, mitten ska fortfarande vara blek. Låt kakan kallna helt & ställ i kylen i 2 timmar. Låter du den stå över natten så blir den som bäst.

Till gräddtäcket: Vispa grädde, florsocker & hallon med en elvisp tills grädden är tjock men inte fast. Bred ut grädden jämnt över kakan & dekorera gärna med lite hallon.


Den här kakan har jag hittat på den här bloggen, ta en titt vettja!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback