Dagens vill ha till Jack

Jag ÄLSKAR Brios  träleksaker och har därför bestämmt att Jack inte har något annat val än att göra det han med


tisdag


Äta på elefanten är jätte kul tycker Jack.


Dagens vill ha till Jack


Nelly

måndag hela dagen

Idag har vi vart förbi jobbet. Lämnade massa plommon till en arbetskamrat som ville göra marmelad.
Efter det var vi och hämtade upp
Lina & Heidi, för att sedan åka till Lina & Ludde.
Där bjöds det på kaffe, bullar och massa mamma prat. Mycket trevligt!
Lina har lagt upp lite bilder på bloggen, kolla in
där vettja!
hylla

Igår när jag och Lina besökte Ikea så fick en hylla till Jacks rum följa med hem.

Lådorna och väskan från jabadabado ( favorit märket )
fick flytta upp tillsammans med brio bilen och den klassiska brio skallran.
Nu fattas bara spargrisen ( hästen ) som ska hämtas ut i morgon.


Stora killen

img_3598 (MMS)

Idag var det dags för 3 månaders sprutorna. Jack gallskrek, fy så ledsen han blev. När han lugnat ner sig vägrade han titta på BVC sköterskan fast hon försökte med alla trix. Han somnade i hissen ner från BVC. Och senaste 2 timmarna han har sovit i min famn. Har försökt lägga ner honom men då blir han ledsen :/ vet inte om jag inbillar mig, men tycker han är lite varm. Hoppas inte! Jack är stora killen nu, väger 6640g och är hela 66cm lång!


-Har vart mycket bloggande om den här dressen från kappahls Newbie serie. Måste hålla med, den är super söt. Måste nog få följa med hem från Västerås på fredag! :)


Present

Thomas kusin och hennes son var förbi med en present till Jack idag!

Tack snälla!!! :)
Mammas charmtroll

img_7172 (MMS)

:)


Busungen!

Mamma och pappas busunge!


tisdagIdag har Jack fått inviga sittdelen till vagnen. Stora killen! Han sitter inte, utan jag vek ihop ett av hans täcken och la i botten. Så han ligger ner, men med huvudet lite högre än tidigare. Anledningen till detta var att jag, Jack och Anna skulle över till Avesta för att kika lite i affärer. Det tillhör ju inte Jacks favorit sysselsättningar direkt. Tror det är för att han inte ser någontnig mer än insidan av vagnen. Men det gick jätte bra, så den lösningen kommer vi att använda mer. Han kommer snart att få lov att byta till sittdelen ändå, han är så jäkla lång att han snart inte kan använda city korgen nå mer. Lite trist är det faktiskt, samtdigt som det känns som en helt ny vagn ( vi har inte samma färger på city korgen och sittdelen )

Så här nöjd blev hanJag har även vart till tandläkaren idag, 2040kr fattigare.... suck!
Eftersom Thomas har börjat jobba så fick Lina äran att se efter Jack. Det gick bra, skönt :)
Älskade unge!

img_5601 (MMS)

Mamma & pappa älskar dig, lilla tomten! :)


Jacks kusin...... Freja är äntligen här!

Välkommen till världen


Stolta föräldrar är Henrik & Sara
NyttIgår hämtade jag ut ett paket på Ica från lekmer, med lite smått och gott till Jack.
Tråkigt nog så var en av sakerna trasiga så den måste skickas tillbaka. Det här vad var som fanns i paketet. Skallran är svart och bilen orange

Spargrisen eller sparhästen var tyvärr trasig men kommer en ny i veckan

Ja nu kommer ju inte Jack kunna leka med bilen eller skallran på ett tag, men jag kunde inte låta bli att handla :)


Charmören

img_6102 (MMS)

Charmören


jabadabado


Jag älskar jabadabados leksaker

Trämobilen med kossorna hänger ovanför Jacks säng och lokväskan står redo för äventyr här hemma.

Bilder lånade från
jabadabado


God morgon!

img_7628 (MMS)

Jack vaknade kl 7 idag. Inte världens piggaste mamma måste jag erkänna. Men ingenting en kopp kaffe inte kan bota. Jack är iaf på bra humör. Det är huvudsaken. Idag tänkte vi besöka BVC, är så nyfiken på vad han väger nu.


Badpojken

img_9484 (MMS)

Det är roligt att bada!


Kärlek i en smörbytta

img_1949 (MMS)

En trevlig upptäckt i morse när det var dags att bre smörgåsen :)


lite babbel


Jacks senaste grej är att äta på händerna. Det kan hålla honom sysselsatt i timmar om man låter honom. Dom smakar tydligen jätte gott. Nappen ratas mer och mer, han vill gärna ha när han ska sova på dagarna. Men så fort han somnar spottar han ut den. Nätterna vägrar han nappen, jag har försökt då jag trott att han velat ha den. Men nej, det vill han verkligen inte. Inte mig emot. Men det kan ju ändras snabbt. Det är iaf nuläget.

Prata/låta är jätte kul, gärna hela tiden. Sen när han inte får nått svar av leksakerna eller om man inte svarar honom på en gång så hör man har irriterad han blir och höjer ljudnivån ytterligare ett steg.

Han tycker det är jätte roligt att stå i knät, eller på bordet. Sitta ner fungerar det med, men att ligga i famnen som en liten bebis är helt uteslutet. Den enda gången det fungerar är när han ska äta.

Ligga ner i vagnen när man inte är trött ( tex när mamma ska handla ) är inte alls lika roligt som för någon vecka sedan. Nu vill han gärna vara med, hellst ska man bära honom. Antingen så han får kika över axeln eller framåt. Det finns ju så mycket kul att titta på :)

Jacks favorit är en kanin som han har när han ska sova, den ligger han och myser med. Drar den över huvudet och håller den i örat. När man kikar till honom på kvällen så har han kaninen nästan som en nattmössa över huvudet, ner till näsan ungefär. hehe

Hittade bara en dålig bild på hur han ser ut, men ni ska få se den iaf.


Morgon lek pågår

img_1740 (MMS)

Jack ligger i våran säng och pratar med grodan


förlossningen

I går var det dags för efterkontroll hos barnmorskan. Jag hade sett fram emot det ganska mycket eftersom man går igenom förlossningen och journalen.

Bm frågade hur jag hade upplevt förlossningen och hur jag kände nu i efterhand.
Jag: Jag hade önskat att det hade tagit lite längre tid. 
Bm: Okej... det är det inte måga som önskar.
Jag: Nej jag kan tänka mig det, men vi kom dit 02:20 och Jack är född 04:19.
Bm: Ahaaa, då förstår hur du menar.

Vi pratade en del och gick igenom journalen, hon tog även blodtryck och vikt (?) Blodtrycket var tipp topp och vikten visade 1 kg från inskrivningsvikten. Vilket jag tänker vara nöjd med. Då jag vet med mig själv att jag typ fikar VARJE dag och äter onyttigt lite för ofta. Men får bli ändring på det nu när sambon börjar jobba på måndag.

Hade inte tänkt skriva nått om förlossningen, då jag var lite tveksam till om jag kom ihåg allt.
Men efter att ha gått igenom journalen så bestämde jag mig för att skriva lite om hur det gick till då Jack föddes. Till er som hört/läst den här historien tidigare så kommer den här inte vara lika öppen :)
Klockslagen är hämtade från förlossningsjournalen och minnet.

Kl 10:45 måndaden den 23/5 hade jag tid hos bm. Vi kollade blodtrycket, mätte magen och pratade lite allmänt. Jag var frustrerad och irriterad över att vi passerat BF med 2 dagar. Så bm erbjöd sig att göra en hinnsvepning och se om det kunde få fart på det hela. Jag var då öppen 2-3 cm enligt bm. Efter det åkte jag ner till Lina, och redan där började jag känna av mensvärk. Det kom och gick, inget regelbundet. Sedan på vägen hem från Lina vid ca 13.30-14.00 så var jag in på affären och skulle handla nått att äta till lunch. Inne på affären börjar ryggen göra ont och jag inser att värkarna har börjat på riktigt. Väl hemma lägger jag mig på soffan och börjar "klocka" värkarna. Dom är extremt oregelbundna och ibland försvinner dom och är borta i närmare timmen. I samband med det här informerar jag även sambon som är på jobbet att värkarna har börjat.

Sambon kommer hem, och värkarna fortsätter vara oregelbundna. På kvällen runt 18 tiden åker vi en sväng till sambons föräldrar och dricker kaffe och äter glass. Väl där så har jag nog bara 3 värkar, och försöker ställa in mig på att dom nog kommer försvinna helt. Allt för att man inte ska bli besviken.
När vi åker därifrån runt 20 tiden så kommer värkarna tätare, och i bilen på vägen hem inser vi att vi kommer bli föräldrar innom kort. Jag vet att jag tänkte att innom några dagar så är Lillis ute. Om vi bara visste. Väl hemma så kommer värkarna med 4-8 min mellanrum. Dom är fortfarande så pass " svaga" att jag kan andas mig igenom dom utan större problem.

Runt 22 tiden så kom värkarna oftare, med ca 3-4 min mellanrum och tilltog i styrka.
Kl 23 ringde jag in till förlossningen då det bokstavligt talat kändes som om min rygg skulle gå av. Får prata med en kvinna/tjej som jag upplever som lite arrogant. Hon säger att eftersom det är första barnet så kommer det här ta tid, och eftersom jag inte haft regelbundna värkar än så tycker hon att jag ska ta två alvedon och ett bad eller dusch och sedan försöka vila. Jag blir upprörd, men tänker att jag vill ju inte åka in dit och så konstaterar dom att man är 2 cm öppen och så vill dom skicka hem mig. Så några tårar senare så tar jag 2 alvedon och en varm dusch. Jätte skönt, i typ 1,5 min tills värkarna ökar i styrka och jag får tillslut lov att se mig besegrad.

Värkarna fortsätter att komma med 2-3 min mellanrum mellan 23.30-01.00 Klockan 01.15 ringer jag till förlossningen och säger NU KOMMER VI, jag klarar inte det här längre. Kvinnan som svarar säger att vi är välkommna. I bilen på väg till förlossningen avlöser värkarna varandra och under tiden lyssnar vi på karlavagnen. Det blåser som fan när vi kommer fram till förlossningen i Västerås och mina värkar gör att jag inte kan ta mig ut ur bilen på en gång.

Kl 02:20 skrivs vi in på förlossningen. Vi blir hänvisade till ett undersökningsrum där dom kopplar på CTG, Jacks hjärtljud visar ca 125spm. Jag blir lite irriterad över att jag måste ligga still på britsen inne i undersökningsrummet. Jag ville hellst stå och vagga fram och tillbaka under värkarna. Vi får vara där inne i en evighet och kl 03:10 blir jag undersökt för första gången. Bm konstaterar att jag är öppen 9cm och ber sedan om ursäkt för att hon bad mig ta alvedon och försöka vila. Jag har alltså klarat 9 cm hemma, helt sjukt. Jag blir jätte glad över att dom inte kommer skicka hem oss.
Efter nästa värk flyttas vi till förlossningsrum nr 6. Där förklarar en snäll sköterska hur lustgasen fungerar. Kl 03:34 går vattnet (tidigare än vad jag trodde ) Kl 04:08 börjar jag känna att jag vill krysta. Bm säger att det är fritt fram, men att jag inte får använda mig av lustgasen längre. Vid krystvärkarna går hjärtljuden på Jack ner, jag får lägga mig på vänster sida. Men det har ingen effekt. Bm tillkallar läkaren. Kl 04:13 kommer läkaren in och det beslutas att dom ska använda sugklocka. Här är jag helt borta, jag är trött, livrädd, sliten och har sjukt ont. Helt ärligt är det enda jag kan tänka på är hur Jack mår och att jag kommer skita på mig. Kl 04:19 föds Jack, han mår bra. Jag mår bra, även om jag har sjukt ont.
Men inget slår känslan när man får upp sitt eget barn på bröstet.
Jag tittade på sambon, han var stolt. Stolt som en tupp över sin son.

Jack Maximillian 4020g och var 52cm lång


Busungen!

img_6261 (MMS)

Busungen!


älskarTvålen man bara vill äta upp!


bild lånad av barnängen