Äntligen fredag

Brukar väl vara så man säger? För mig är det sista fredagen i frihet. På tisdag börjar allvaret, det är saga för mig att börja jobba igen.

Just nu äter vi frukost sedan är det dags för oss att gå till dagis. Jag ska åka och dricka lite kaffe hos en god vän och bara njuta. Måste vara hemma till 10 igen, mio kommer med soffbordet mellan 10-12.

Igår var en tung dag, vaknade av ett jobbigt besked. En i vår närhet har gått bort. Fy så orättvist livet kan vara. Vi kommer att sakna dig J och vi tänker på dig massa, vila i frid <3


Gårdagens middag

Var köttfärssås och spagetti. Mycket uppskattat :)


Vin häng

På en måndag hos fina Lina <3


En glad Jack

Efter eftermiddagsvilan så byggde vi med klossarna. Skit kul tyckte Jack


Dagens...

.. Vill ha


Mys hos mormor

Idag på förmiddagen åkte vi till mormor och morfar. Jack klättrade upp i soffan och skulle göra som mormor - läsa tidning... Haha!

I morgon är det dags för dagis igen. 9-12 ska Jack vara där, jag tänkte passa på att veckohandla. Sedan skulle sotarn komma mellan 11-13... Kul.

I veckan ska även skåpet målas klart och få flytta upp.


Nya soffan

Idag kom nya soffan, tv bänken och soffbordet. Självklart så fick vi fel soffbord... Säljaren hade beställt ett rektangulärt i stället för runt som vi skulle ha. Men någon gång under nästa vecka så kommer dom med det rätta bordet och hämtar då upp det felaktiga.


Lite blandat

 
 
Det har vart lite dåligt med inlägg här sista tiden, men har vart fullt upp med inskolning på dagis och massa annat.
Inskolningen går bra, han vart lite ledsen tidigare i veckan när jag lämnade honom. Men igår och idag hade det gått jätte bra. Skönt det. Det är ju trotts allt inte långt kvar innan jag börjar jobba och han ska vara där måndag till fredag. I morgon ska han vara där 9-12 och äta lunch för första gången, hehe. Ska bli intressant och höra hur det gick.
 
I morgon kommer även vår nya soffa,tvbänk och soffbord. Äntligen! Som vi har längtat. Känns som om man äntligen kommer kunna börja fixa i vardagsrummet. Jag har tänkt sy klart gardinerna i helgen, men dom kan tyvärr inte sättas upp förens jag har vart till ikea och köpt en konsoll till gardinstången, det fattades naturligvis en...
 
 
Idag beställde vi äntligen en dagisväska till Jack, har velat lite över vilken vi skulle ha.
Men det blev tillslut en Skip Hop. Skit söt!  
 

Väntar...

 

...på nya soffan som kommer i morgon!
Den gamla soffan kördes precis iväg, så i kväll får vi sitta på golvet och kolla på tv.. Haha kuuul!

 


Lilla julafton

Idag vart det lilla julafton hos mormor och morfar. Morfar,moster och morbror har vart iväg till sthlm och Jack fick massa fint. En borrmaskin,bilar,telefon och boll. Bortskämda unge ;)


Me&i

Som jag skrev tidigare så var jag till Anna på me&i party idag. Jag som inte skulle köpa nått, hehe slutade med att jag beställde ett par byxor, en tröja och en tjock tröja till Jack. Får se om det passar, eller om det får åka tillbaka.


Tvåbarnsföräldrar

Jajjemen, i förmiddags prövade vi på att vara tvåbarnsföräldrar. Sötaste Moe hängde med oss ett tag medans mamma Linda uträttade ärenden. Gick hur bra som helst. Först lekte grabbarna lite inne, sedan tog vi en liten promenad ner till Ica och båthamnen.

Nu är Moe tillbaka lämnad, vi har ätit lunch, Jack har lagt sig för att sova middag och jag ligger i soffan och slöar. Måste strax hoppa in i duschen och göra mig redo för Me&I party hemma hos Anna.


En mus!

Känslan när någon på hamnkrogen säger/skriker: "annalena, annalena, annalena du har en mus mellan benen!"
Jag tänker lite snabbt, ja men du det stämmer...
Innan personen i fråga snabbt säger: "alltså på riktigt du har en mus mellan benen!"

Jävla trevlig kväll igår brudar. Men jag är ju lite sliten idag känner jag. This is crazy!!!


London

Japp, det stämmer :) i slutet av november åker jag, sambon, Lina och Robin till London. Jag längtar som en tooooook! :)

Så har ni några tips på vad man bör göra,ställen man bara måste besöka,restauranger man måste äta på osv osv så släng iväg en kommentar.
Jack får stanna hemma med mormor och morfar, det kommer gå fin fint. Men åh vad jag kommer att sakna hjärtat! 


Ännu en dag

... Dagarna går fort nu när det börjar närma sig arbete för en annan. Men först ska Jack bli frisk och skolas in på dagis. Får se hur länge det tar innan vi kan gå dit igen. Hoppas på att kunna gå på fredag, men vi får se.
Nu sitter jag i badrummet och kollar på när Jack badar, herregud det skvätter vatten överallt men han har kul det är väl huvudsaken ;) när Jack har lagt dig för natten måste jag ta tag i tvätten här hemma. Tvätt ska hängas, vikas och plockas in. Sedan ska det bäddad rent i sängen. Mindre kul jobb, men skönt när det är klart :)


Frukost

Godaste frukosten på länge. Längesedan jag "orkade" göra en ordentlig frukost. Men känner att nu när jag har vart/är lite krasslig så behövde jag en riktigt ordentlig en.


Dagen i från helvetet.

Ber om ursäkt för min frånvaro. Men igår var jag mer död än levande. Fy, helt utslagen. Det vart en tidig kväll igår, somnade på en gång trotts att jag sovit totalt 5 timmar under dagen. Vaknade upp som en ny människa i morse. Jo visst var jag lite seg i kolan och ont i halsen, men hundra gånger bättre än igår. Orkade till och med ta mig till affären, men efter det var jag helt slut. Så det blev skräp middag... dåligt av mig, men gott!
Igår skulle vi ha vart och firat bästa Freja, men eftersom att Jack inte är frisk än och jag blev dålig så fick vi lov att skippa det. Hade gärnat vela besöka dom i morgon men tror det är bättre att vänta tills Jack är helt fri från sitt.

Skjut mig

Frossa, svettningar,öm i hela kroppen och feber. Underbar avslutning på den här helvetes veckan.


Lugn kväll i soffan

Barnet sover, sambon är på gallej och jag ligger i soffan och latar mig. Har gjort det hela kvällen faktiskt, så jäkla skönt.
Gjorde en paus i latandet för att gå ner och hämta tvätt. Öppnar luckan och det rinner ut vatten. Kuuuul! Efter lite forskande och hjälp av sambon konstaterar jag att kontakten till tvättmaskinen är glapp. Hade ju bara fattats att det var fel på tvättmaskinen, den är ju fan helt ny.
Har hittat ett vitrinskåp jag vill ha i köket. Måste inhandlas när ekonomin tillåter.

Annars då? hör banden som spelar ute vid Eskiln ( Rock med livstid ) hela vägen hem och in i huset. Tur att vi har vardagsrummet på bortre sidan ;)



Fikabesök

Nu under eftermiddagen har vi haft mormor på besök. Vi har fikat. Gott gott!
Jack har bläddrat i albumet, lika roligt varje gång. Just nu äter han middag, sedan är det dags att försöka få i honom medicinen. Alltid lika spännande att se hur det går. De två tidigare gångerna idag har gått bra, eller ja han har gallskrikit efter varje gång. Men han har iaf svalt det. Skönt!


Fredag - igen

Fredag hela veckan eller hur var det nu? Jack är fortfarande sjuk, svårt att säga om det blir nå bättre. Febern har nog hållt sig borta idag. Kanske en liten febersväng på förmiddagen men annars lugnt. Men hans humör och ork har väl inte direkt vart på topp idag. Förmiddagen, lunch och en sväng på eftermiddagen roade han sig med att skrika. HELA tiden kändes det som. Vägrar ta medicinen och mitt tålamod sattes verkligen på prov. Ett tag kastade jag in handduken. Satt bara och tomstirrade när han skrek. Vad ska jag göra liksom?! Ingenting duger... Efter att han äntligen åt lite mat vid halv 2 så blev han sig själv igen. Frukosten kl 9 bestod av en liten liten bit smörgås... Thats it. Sedan ingenting förns halv 2.
När sambon kom hem från jobbet åkte jag och grannfrun ( Linda ) upp på stan. En fika på vallo, besök på div affärer och en sväng på Apoteket för ytterligare en kräm att smörja Jack med så åkte jag hem. Energi ingång var återställd efter dagens skrikande. Middagen blev fläskfilégryta, så jävla gott att jag måste lägga upp en bild på den hehe :)
Den som är intresserad av recept får hojta till!
Nu äre god natt!


Sjukstuga

Eftermiddagen slutade med ett besök på sjukhuset. Jack fick antibiotika utskrivet, så nu hoppas vi att det här skiten försvinner snabbt så han blir frisk och kry!

Ja ni ser ju bilden, super hängig kille :(


Gotti gott gott

Efter den godaste middagen på länge ( pannbiff, stekt lök och gräddsås ) så sitter jag här och äter vattenmelon. Så jäkla gott. Enkelt och gott!

Jack då undrar ni, ja han hade väl feber här på eftermiddagen! Lilla hjärtat. Hoppas att det bara var nått tillfälligt, så typiskt nu när vi börjat inskolningen på dagis.. Han somnade ovaggad strax efter 7, då hoppas att han får sova bra i natt.


Nära nära...

En extremt mammig kille. Vill bara vara i famnen hela tiden. Får super mycket gjort här hemma!


Dagens lunch

Plättar med blåbär.

3 st ägg
3 msk crème fraiche
2 msk fiberhusk
Salt

Tillbehör: ca 1dl blåbär
 
Vispa ihop alla ingredienser, stek på medelhög värme i ca 1-1.5 min/sida.
Jag fick ut 6 st plättar. Plättarna blir lite tjockare, men det är bara gott.

Ät och njut!


Dagisstart

Här hemma gör vi oss i ordning för Dagis. Jack-klåfinger är och river i mammans sminkbord...


Måndag

Idag började sambon jobba efter 9 veckors ledighet ( föräldraledig och semester ) så det kändes lite konstigt när man vaknade och han inte var hemma. Vi började dagen med frukost för att sedan åka mot Vad. Där vart det en kopp kaffe, vi tog med oss moster till Ludvika för lite mathandling. Väl hemma igen var det dags för Jack att få mat och sova middag. En kaffe och lite lek med grannen hans med under eftermiddagen. Härligt väder det blev nu på kvällen då... Herregud! Jag hade ju bestämt mig för att jag skulle ut och promenera idag, så jag fick snällt snöra på mig skorna och bege mig ut. Såg ut som en dränkt katt när jag kom hem. Men är nöjd lyckades få in några km löpning på slutet. Ja jag är stolt! Löpning är inte mig grej, känner mig osmidig som fan. Nu är det dags för duschen, även om det efter den där vändan redan ser ut som om jag har duschat.


Städpojken

Igår var Jack vart till farmor och farfar och städade. Haha ungen älskar fan dammsugare.


Aj aj aj

Jaha... Här ligger jag klarvaken i sängen. Kan inte sova, hur jag än vrider och vänder så kommer jag inte till ro. Har nån jäkla nerv i kläm bak i ryggen/ryggslutet. Gör så jäkla ont att jag håller på och smälla av i mellan åt :/ Jag kände av det redan igår, men då försvann det under förmiddagen. Idag har det hållit i sig HELA dagen. Trodde bara jag var stel i morse så jag tänkte att en promenad skulle göra susen. Det gjorde det nog bara värre. För efter lunch kunde jag inte ens lyfta upp Jack ur sängen för att det gjorde så ont. Hoppas på att vakna upp utan värk i morgon!


Brum brum

Jack tycker om att köra bil ;)


Lunch

Kladd kladd och kladd!


Sovmorgon

Helt sjukt vilken sovmorgon vi tog idag. Hela familjen sov till 10:15. Rekord! Jätte skönt var det, men undra hur den här dagen kommer att bli.... Tänker på Jacks rutiner. När kommer han vilja sova för natten och kommer han behöva sova på eftermiddagen? Jaja det visar sig väl :) Igår kväll cyklade jag och Linda över till fru Gullbloms för lite ost och kex. Mycket trevlig kväll måste jag säga. Mer sådana kvällar åt folket! :) Idag vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. Sambon ska iväg och fiska kräftor i kväll så då blir det lugnt. Men vore trevligt att göra något innan dess. Trevlig fredag på er mins vänner!


Trött kille

I bilen på vägen hem från mormor och morfar igår