Vi lever

Vi lever, jag har bara haft annat för mig idag. I morgon är vi tillbaka igen.


Orm

img_6280 (MMS)

Jack lekte med Samuels leksaks orm tidigare idag, jätte rolig var den. Jag tyckte mest att den var äcklig hehe. Efter kaffe hos Anna hälsade vi på Lina & Leon, ännu mer kaffe och en härlig pratstund. Har även träffat Sarah & Freja idag, fullt upp idag helt enkelt!


Promenad

img_7754 (MMS)

Förmiddagspromenad med syskonvagn, jag som tycker det kan vara jobbigt att gå med en vagn hehe. Tack Linda & Moe för sällskapet :)


Ebba Anna Amanda

img_0980 (MMS)

Idag har vi vart på dop, lilla fröken Ekbäcks närmare bestämt. MASSA gofika, min mage har svällt till det dubbla! Kebabtallriken kan ha hjälpt till ;) efter dopet var va förbi farmor och farfar och hälsade på. Nu är det soffan och Bones som gäller. I morgon börjar allvaret igen!


Härlig start på söndagen!

img_6434 (MMS)

Härlig start på söndagen, en tur på sjön


Jacks premiärtur på isen!

img_9227 (MMS)

Som Lina så fint kommenterade så är han inte ens med på bilden, haha insåg det efter jag skickat bilden :) Vi har vart och kollat på grabbarna som fiskat. 2 gäddor blev det under tiden vi var där.


Kvällens middag - köttfärspiroger

img_9324 (MMS)

Testade att göra egna köttfärspiroger, Helt klart godkänt!


Lördag!

img_4554 (MMS)

Idag har vi vart i Ludvika med moster, och just nu leker Jack på golvet med morbror.


Pappa upp i dagen

img_6361 (MMS)

= mat i hela ansiktet när man har ätit


Mys ...

img_2007 (MMS)

Idag har vart en riktig mysdag här hemma. Love it! Just ja, vi har vart på banken och satt in pengar till Jack. Så om ett år har han en miljon på banken


Dagens ungdom...

img_8633 (MMS)

Jag var så trött att jag gick och la mig med Jack när han skulle vila. Vaknade ca 1 timme senare av att han slagit på tvn och ligger fint och kollar på "Efter tio" haha, jaja det ska börjas i tid!


Lycka för Jack 8 månader

img_9775 (MMS)

- att hitta Leons kvarglömda röda spade längst ner i korgen med leksaker. Igår förmiddag var vi hem till Lina och Ludde och hälsade på, jätte trevligt! Sedan blev det babysim på eftermiddagen, lika roligt som vanligt. På vägen hem från Avesta gjorde vi en avstickare ut till Vad och hälsade på mormor och moster. Jack fick med sig fina presenter av Tina - tack så jätte mycket! 


Kalops!

img_9914 (MMS)

Jäklar vad god den blev, den har stått och puttrat i nästan 2 timmar och köttet är så mört att det smälter i munnen! :)


Smörgås is the shit

img_3637 (MMS)

Smörgås is the shit


Randigt

img_3579 (MMS)

Efter en titt bland Jacks kläder så kunde jag konstatera att han har till 99% randiga överdelar. 2 bodys som inte är randiga.. Hm, tur att randigt är snyggt!


Måndag

img_4999 (MMS)

Nappen på sniskan, mat över hela bodyn och hela ansiktet. Thats my boy! ;) hehe!  Idag har vi lunchat på Elsas i Norberg tillsammans med Lina, My, Johanna och Sigge. Jätte trevligt. När jag träffade Sigge senast var han bara 2 veckor gammal, har ju hänt en del sedan dess :) Jack blev trött av lunch träffen och slocknade på en gång vi kom hem, 2 timmar sov han. Helt otroligt, mins inte senast det hände. Ja att han sov 2 timmar på eftermiddagen alltså. Idag var det egentligen tänkt att jag skulle göra kalops, men det får bli i morgon.


Barnvakt

img_8430 (MMS)

Vi är nere hos Anna och ser efter Ebba nu på förmiddagen. Jack läser bok, Ebba sover och jag bloggar.


God natt

img_8415 (MMS)

God natt


Söndagsbad

img_0641 (MMS)

Här hemma pågår söndagsbad, Jack hade ätit med hela kroppen för att säga det så! Dagen började bra med sovmorgon efter en orolig natt, Jack har vaknat och vart jätte ledsen. En promenad och kaffe med Anna. Sedan lunch hos farmor och farfar, jätte gott! Nu har vi precis ätit middag, vart ugnstekt falukorv. Var hundra år sedan man åt det. När sonen somnat för natten ska jag hänga tvätt sedan inta ryggläge i soffan och vänta på att Bones ska börja kl 20.


Lördagskväll...

img_1574 (MMS)

... På Sädesvägen, Jack somnade i famnen och sambon sover i andra änden av soffan. Lugnt och skönt med andra ord :) hehe!


Trevlig helg

img_6659 (MMS)

Trevlig helg önskar det skelögda grötmonstret! :)


Tacos guud va gött!!!

img_0555 (MMS)

Tacos guud va gött!!!


Det ska klättras

img_8970 (MMS)

Det ska Klättras överallt, soffan är en favorit. När det inte går som man vill kommer krokodiltårarna fram. Nu åker vi till öppis med Linda,Moe,Anna och barnen


Tårta

img_7411 (MMS)

Okej jag har bestämt mig, någon av dessa tårtor blir det på Jacks 1års kalas! Så nu är det bara att börja leta efter en form som är lagom stor :)


Hjälp

img_6583 (MMS)

Okej bloggvänner, vad har hänt med min tumme? Röda små prickar som svider när man pillar på dom ( det är inte vårtor, det hade jag när jag var liten så det ser jag att det inte är )


Trött kille

img_9248 (MMS)

Det var en trött Jack som somnade innan vi lämnat badhus parkeringen idag, jobbigt att simma. Han tyckte som vanligt att det var jätte roligt att bada. Idag var det mest genomgång av det vi lärt oss tidigare. Så från och med nästa vecka är det nya saker vi ska lära oss, det ska bli skoj. Om någon undrar över mitt skick idag efter spinningen så måste jag erkänna att röven värker, men ingen träningsvärk än. Kommer väl i morgon kan jag tro. Nej, ska leka vidare med Jack nu innan det är dags för honom att sova.


Snorig kille! 

img_3305 (MMS)

Snorig kille här hemma, hoppas det går över tills i morgon. Jag brukar inte skriva om träning här i bloggen då jag anser att det finns tillräckligt med andra som sköter det mycket bättre än mig. Men jag måste berätta om mina nära döden upplevelse. Idag testade jag spinning för första gången på typ 6 år. Jag kom rätt snabbt på varför det var 6 år sedan. OMG jag trodde jag skulle dö - på riktigt! Just nu känns det jävligt tveksamt till om jag någonsin kommer sätta mig på en spinningscykel igen! Så träningsvärk är väl att vänta kan jag tro :) Jack var hos farmor och farfar under tiden jag höll på att dö. Sedan vart det en sen lunch på hurtbullen med Linda & Moe. Sedan kom Sarah & Freja. Jag bara älskar deras kyckling bacon sallad. MUMS!  Nu sover Jack för natten, får se hur den här natten blir. Han vaknade igår kväll och ville inte somna om, så han sov i våran säng i natt. Det här med att ha barn i sängen är inte vår grej, eller inte min iaf. Mest för att vi aldrig har det, så jag vaknade upp stel som en pinne i morse. Nu ska jag läsa skvallerblaska och kolla utbudet på tvn.


Mellanmål

img_0059 (MMS)

Mellanmål ute hos mormor bestående av äpple,morot och palsternackspuré. Tummen upp tyckte Jack!


Söndag

img_6691 (MMS)

Igår var vi ut till Sjöhagen för att hälsa på Cia, Jimmy och hunden Kajsa. Jack älskar hundar och katter och Kajsa älskar barn så det var en perfekt kombination :) en jätte trevlig eftermiddag.


Hår

img_3693 (MMS)

Håret har verkligen växt sista månaden! Tummen upp!! :)


Utslagen hjälte

img_2983 (MMS)

Utslagen hjälte


Städa städa!!

img_5896 (MMS)

Städa städa!!


30%

img_5955 (MMS)

30% på ordinarie pris på Ica centrum. Tack för det, nu är förrådet påfyllt!


- Kan själv mamma!

img_0297 (MMS)

Mr Danielsson vill helst äta själv, ja nu är det ju inte all mat som är "äta själv" lämplig för en snart 8 månaders bebis. Men smörgås i små fyrkanter och banan passar alldeles perfekt tycker Jack.


Fredag

img_2605 (MMS)

Börjar bli dags att gå upp, sonen står och stirrar på mig i sängen just för tillfället. Dagen är ännu oplanerat, så vi får se vad vi hittar på. Lutar åt att vi besöker Anna idag igen och dricker lite kaffe :) Igår var det fullt upp hela dagen, promenad ner till Anna och sedan ut till Vad där vi var resten av dagen.


återkommer i morgon

.


1års kalas

img_0498 (MMS)

Idag har vi vart på kalas, Heidis 1års kalas. Jätte trevligt! Massa barn och mammor. Jack tyckte det var väldigt spännande med alla nya leksaker, hehe! Jag glömde helt av att ta bilder :/ men gissar på att Lina kommer att slänga upp ett par sen ;) det var iaf en trött son som somnade i bilen innan vi var ute ur Avesta. Nu sover han för natten efter lek på golvet med mamma och pappa.  Älskar bilpyjamasen!


Fynd

img_4048 (MMS)

Ytterligare en dag med massor att göra. I like it! I morse kom Anna och Ebba förbi, kaffe och fruktsallad för dom vuxna. Sedan tog vi oss en sväng på stan. Köpte en ny jacka för 125:-, ja ni läste rätt 125:-. Hittade den på Dagny & Jag. Så skynda och fynda, halva reapriset veckan ut. Efter lunch kom Linda och Moe hit, grabbarna kröp runt och lekte på golvet. Härliga ungar, inte länge tills dom fyller 1, bara 4 månader. Med tanke på hur fort dom här 8 gått så är det strax maj och födelsedag. Idag tittade en till tand fram i den lilla munnen, totalt 5 små tänder där inne :) ja, träningsvärken har hälsat på! Lite små jobbigt i morse när jag skulle lyfta upp Jack ur sängen, hehe


Dagens lunch x 2 

img_3866 (MMS)

Till vänster: pasta med grönsaker och till höger: rester från helgen tacolåda med sallad


Fullt upp

img_0049 (MMS)

Idag har det vart fullt upp hela dagen. Började dagen med ett besök på gymmet. OMG vad jag kommer ha träningsvärk i morgon, är nog den mest otränade människan jag känner! Sedan duscha, äta lunch och göra sig redo för promenad med Sarah och Freja. Efter promenaden gick vi hem till Anna och barnen som bjöd på kaffe och fruktsallad. Fruktsallad är bra underskattat, super gott ju! Nu degar jag i soffan i väntan på att maten ska bli klar.


Måndag igen

img_4294 (MMS)

"mammmmmmmaaaaa dags att vakna nu"


Favorit frukosten!

img_5299 (MMS)

Turkisk yoghurt, hallon, blåbär, kokos och hackade chashewnötter ( osaltade) MUMS!  Nej på med träningskläderna, dags att röra på sig.


Älskade unge

img_4428 (MMS)

Några bilder från december


Favoriter

img_2918 (MMS)

Några av mina favorit bilder på Jack, hehe. Tror han är ca 5-6 veckor gammal här. Han var supertrött men vägrade slappna av och somna, så det blev några härliga bilder innan han gav upp och somnade.  Här hemma är det fullt ös medvetslös, Jack har spenderat morgonen med att finslipa motoriken... Så nu kryper han riktigt bra! Det har gått fort från att inte ha kunnat krypa alls till nu. Han kryper, sätter sig upp, klappar händerna åt sig själv, kryper lite till och drar i allt han kommer åt. Dags att se över vad man bör plocka bort. Allt som inte är direkt farligt för honom kommer att få vara kvar. Resten får väl stoppas undan tills han blir äldre och inte tycker det är intressant längre.


img_2739 (MMS)

Kärlek


T.R.Ö.T.T var ordet

img_5078 (MMS)

Klockan är strax efter 8 och jag ligger i soffan. Är så trött att ögonen går i kors. Jack vaknade strax före halv 6 och vägrade sedan att somna om. Skrik,gnäll och många krokodiltårar senare så fick jag lov att gå upp. Nu är vi vakna i mörkret, jag har bara tänt en lampa i huset, i hopp om att Jack skulle tycka att det var tråkigt att vara vaken... Meeen inte direkt så han bryr sig, han kryper runt på golvet, leker med sina leksaker och pratar med sig själv. Det händer så mycket nu om dagarna, känns som att han lär sig något nytt varje dag. Jag vet att man inte ska klaga, men när jag ser hur trött han är, men ändå vägrar sova då kan man ju inte låta bli att undra varför. Sambon var vaken och kollade på hockey i natt så han kommer väl sova ett tag till, får se om vi åker ut till Vad och hälsar på mormor och morfar lite senare idag. Annars är dagen oplanerad, i kväll blir det tacogratäng. Mums jag längtar redan!


Anna bjuder på kaffe och fruktsallad

img_9317 (MMS)

Anna bjuder på kaffe och fruktsallad, Barnet leker på golvet :)


Eftermiddagslek

img_1872 (MMS)

Eftermiddagslek


Onsdag

img_0774 (MMS)

Jag börjar dagen med en latte macchiato. Idag ska vi luncha med Linda & Moe :) annars så är dagen oplanerad. Jack har sovit oroligt i några nätter nu, men igår fick vi förklaringen. 2 små tänder har tittat fram. En uppe och en nere, så nu har han 4 små tänder att bitas med ;)


Lättroad

img_9872 (MMS)

Mormors korg kan användas till mycket :)


Mys

img_1285 (MMS)

Finns det nått mysigare än att ha en sovande son på magen? I don't think so.


Årets första...

img_1473 (MMS)

Årets första bad är precis avklarat. Jack älskar att bada. Passande nog när han höll på och bada ringde dom från metropoolen och frågade om vi bestämt oss angående fortsättningskursen. Jag tackade ja, så nästa onsdag drar det igång igen. Hoppas att Jack kommer gilla det här lika mycket som tidigare :)


Att mattan kan vara så rolig?!

img_5217 (MMS)

Att mattan kan vara så rolig?!


Kaffe hos Fam. Svensson/Ekbäck

img_0298 (MMS)

Kaffe hos Fam. Svensson/Ekbäck


1 januari 2012

img_4583 (MMS)

Frukosten är uppäten. Dagen till ära såg tomaten ut som ett hjärta :)  Gårdagen var verkligen super trevlig. Vi var ett glatt gäng nere hos Lina & Robin. Vi lagade trerätters, pratade, spelade spel och lekte charader. Jack var också med, han somnade sött i Leons säng vid halv 8. När klockan slog 12 var jag in och kikade till honom, där sitter han klarvaken och jätte glad. Lindade in honom i en varm och gosig filt så fick han följa med ut och titta på fyrverkerierna med oss. Sedan var han vaken med oss tills vi kom hem kl 02, då han snällt somnade om på 5 sekunder.