Sjukstuga... Igen


Jaha, då var det dags igen. Jacks feber kom som ett brev på posten idag. Vi var ju som jag skrev tidigare bjudna på mat hos farmor och farfar. Väl där så var Jack inte sig själv, det gnälldes,grinades och han var allmänt missnöjd. Vi började misstänka feber då han var varmare än vanligt. Jorå, när vi kom hem visade termometern 38grader. Sedan steg den bara, jag lite Ipren innan jag la honom för kvällen.
Kollade till honom för ca 30 min sedan och då var den uppe i 38.4 igen... Super ledsen kille. Efter lite mys i soffan så har han äntligen somnat om. Hoppas att han kommer få sova hela natten och vakna upp piggare i morgon. Men det verkar inte bättre än att jag får börja veckan med vab. Men är han inte frisk så är han inte. Vi får vara hemma och mysa oss friska helt enkelt.

Nu ska jag kolla klart på mitt inspelade Bones avsnitt sedan är det god natt även för mig.


Lycka en söndagsmorgon...


...är när sonen slår upp sina blå klockan 8! Underbart. Han brukar annars vara så inställd på dagistider även på helgen så han brukar vakna vid 06:15-06:30. Gäsp! Vi har precis ätit frukost, rostmacka och yoghurt. Gott gott!
Under förmiddagen ska jag och Jack gå en promenad med Anna, skönt att komma ut och röra på sig lite. I eftermiddag ska vi till farmor och farfar och äta mat.

Min mage har vart i uppror sedan i onsdags ungefär. Måste vara någonting jag äter, den svullnar upp så jag ser gravid ut :/ och så gör det super ont! Så från och med i morgon ska jag testa att gå över mer eller mindre till typ lchf kost igen ( mindre kolhydrater ) Min mage verkar helt enkelt trivas bäst med det. Även om jag kan tycka att det är lite tråkigt, men det får jag helt enkelt ta. Om det betyder att min mage slutar ont och inte ser ut som om jag är gravid i vecka 30...
Så i kväll ska jag baka brödet både Malin och Lina har bloggat om, smakade ju super gott. Smakade som vanligt bröd.


Bada



Sonen badar och mamman sitter med iphonen...


Bus!

Efter maten gick vi ner till lekparken. Jack var överlycklig, hehe!


Kvällsfika...

... Hos bästa Anna. Så jäkla fint!


Fredagkväll


... Och jag sitter i soffan med en febrig son som sällskap :/ lilla skatten, var bara 2 veckor sedan han var sjuk sist... Hoppas att det bara är nå tänder som spökar.


Äntligen fredag


Du är så välkommen!

I helgen har vi lite planerat. Är tänkt att taket i köket ska upp i morgon. Jag och Jack ska till min mormor på söndag och äta kåldolmar :) mums!!!!


Recept



Fick en frågan om recept på gårdagens middag.


Potatis och grönsaker i ugn

Ca
4 portioner

1 röd paprika
2st röd lök
3st morötter
10 medelstora potatisar
Salt
Peppar
Oregano
Paprikapulver
Olja

Gör så här:
Skölj potatisen och dela den i klyftor. Gör likadant med de övriga grönsakerna. Lägg på en plåt eller ugnsform. Ringla över lite olja och krydda efter behag. In i ugnen på 225grader i ca 25-30 minuter.

Tomatsås

1st röd lök
1st vitlöks klyfta
1 förpackning passerade tomater
Salt
Peppar
Oregano
1 nypa Socker

Gör så här:

Finhacka löken och fräs i en kastrull i lite smör/margarin/olja. Tillsätt passerade tomaterna,vitlök ( pressad ), oregano,salt och peppar. Låt puttra på svag värme i ca 15minuter. Smaka av med en nypa socker för att få bort lite av den skarpa smaken från tomaterna. Kan uteslutas om man så önskar. Jag tycker det blir godare med socker.

Kan tänka mig att detta skulle smaka gott till tex kyckling, någon form av kryddigare korv eller kanske till och med fisk, typ torsk.


Dagens middagstips


Idag åt vi stekt korv med potatis,morötter,paprika och lök i ugn. Till det serverades en varm hemlagad tomatsås/ketchup och bönor. Kan tänka mig att en lite kryddigare korv än hot dogs skulle smaka gott. Men nu var de det som fanns hemma ;)
Super smarrigt var det iaf! Längtar redan till lunchen i morgon hehe!


Köket

3 skåp mindre i köket!


Söndagslek

Golvet i vardagsrummet är fullt med leksaker... Precis så som det ska vara enligt Jack :)


Lördagsmys



Hehe. Jack myser i soffan med en liten skål med mini digestive. Super nöjd över att få en egen skål att plocka ur :)


Busunge



Vi hänger ute i Vad, njuter av det fina vädret. Underbart.


Lördag morgon



Här på parkvägen är vi redan vakna, Jack är verkligen inne i dagisrutinerna. Han vaknar samma tid som han gjort hela veckan.
Just nu sitter vi i soffan och myser med Disney junior på tvn. Börjar bli dags för frukost, men mamman i familjen är lite lat och vill sitta kvar i soffan hehe.

Planen för idag är att besöka mormor och morfar. Jacks mormor och morfar alltså. Sambon ska greja lite i köket och i kväll ska jag över till grannen för lite vin,ost och kex. Det ska bli trevligt :)


Teckning

Första teckningen från dagis


Förmiddagsfika

Kiwi och kaffe!


Mys

Jack vaknade strax före klockan idag. Gäsp!
Så vi har myst lite i vår säng. Eller jag har slumrat och Jack har lekt haha.

Nu börjar det bli dags att gå upp, jag måste leta på kläder till både mig och Jack. Var så trött igår kväll att jag inte orkade förbereda det då.

Ha en fin dag!


At work

Dagens andra kaffekopp.... Göttans!

I kväll väntar spinning, första gången sedan i våras. Jag kommer dö! på riktigt.


Hejdå

Kommer inte direkt att sakna furutaket :) hehe!

 

 


Vietnamesiskafton

Middag med härliga brudar, gillas!


God morgon

... Herregud vad Jack har bökat runt i natt. Kan inte minnas när jag var in till honom så här många gången under en natt. Känner mig lite små seg, men kommer man bara igång med dagen så ordnar det nog upp sig.

Nu sitter jag och sonen och äter frukost, sambon har sovmorgon idag och i morgon är det min tur :)

Jack är äntligen fri från febern. Måste ha vart tredagarsfeber, nu har han små små prickar på kroppen. Googlade och läste att det var väldigt vanligt efter tredagarsfebern.

Planen för idag är att besöka mormor & morfar, i kväll ska jag iväg och träffa ett gäng trevliga tjejer. Vietnamesiskafton och drinkar står på schemat. Me like! :)


Fredagsmorgon

Så var fredagen här, ja det blev ju en kort vecka för mig på jobbet. Så himla typiskt att Jack ska bli sjuk precis nu när jag börjar jobba. Men men, han blir ju inte friskare för att jag gnäller. Är hemma idag med, hoppas att det vänder idag. Tyckte att han var piggare igår, men sedan på kvällen så var febern uppe i 39.4 igen. Att den inte bara ger sig?!

Ja, annars då, vi ska väl bara vara hemma idag. Kurera Jack!

Längtar som en tok tills i morgon kväll. Då är det vietnamesisk afton tillsammans med härliga tjejer!!


Klart

Vart ju lite skillnad iaf :

 

 


Sjukstuga

Jaha, min tur att vara hemma med Jack idag. Skulle väl vilja påstå att han är lite piggare idag fast tempen ligger på samma lika som igår (38.5-39) men vi har mest myst i soffan idag. Ny försöker jag få i Jack lunch, går så där. Efter ca 2 skrik/gråtattacker så sitter han i alla fall i sin stol och pillar i maten.


Nytt i vardagsrummet

 

Skåpet har flyttat upp. Det blev super bra!


Lilla sjuklingen

 

Jack somnade i min famn efter middagen.

 


Jag överlevde!

Så var första dagen gjord. Gick oförskämt bra, lite tragiskt att man efter ca 10 minuters knappande så var det som om man aldrig hade vart hemma. Haha!

Det hade även gått bra på dagis för Jack, det serverades hans favoritmat till lunch ( spagetti & köttfärssås ) så han hade tryckt i sig 3 portioner :) men var lite seg efter vilan, när jag kom hem från jobbet visade det sig att han hade feber. 39.1 visade termometern nu innan läggdags. Så Jack får vara hemma med pappa i morgon. Jag känner inte att jag vill börja med att ta vab. Får se hur han mår mot slutet av veckan om jag kanske får byta av Thomas. Men hoppas att det bara är nå tänder som spökar så han kan gå till dagis på torsdag.


Första dagen

Jag måste ju erkänna att jag vart piggare. Kan inte minnas när jag var vaken och uppe innan kl 06. Inte innan 07 heller för den delen. Shit, hur ska det här gå?!
Dags att väcka sonen, hur nu det ska gå till...


Kalas

Vi firar ett åringen Ebba! :)


Måndag morgon

Varför måste det vara grejer över hela golvet när man ska leka? Jack gäller alltid ut duplo, klossar och clipo över hela golvet hos mormor... Så fort jag plockar undan något av det så häller han ut det igen. Han leker inte alltid ned det, men det ska vara på golvet. Haha underbara unge.

Idag är sista dagen med Jack. Blandade känslor... Låter som jag aldrig mer ska träffa mitt barn, det är inte så jag menar. Men i morgon är det dags för Jack att börja på dagis och jag ska börja jobba. Det är 1år och 4 månader sedan jag gick hem den där varma skärtorsdagen 2011. Klart att det känns lite vemodigt, men jag försöker se det som ett nytt kapitel i våra liv, det är det här som ska bli vardagen nu.

Dags att gå upp och börja dagen, mycket saker som ska göras idag ( sista dagen i frihet ) haha! Nejdå, men har en del saker som skulle vara skönt att ha gjort innan man börjar jobba.

Vi ska iaf fira Ebba idag, underbara Ebba som fyllde 1år igår.

Återkommer under dagen.


Trattisar

En snabb sväng in i skogen på vägen hem från mormor resulterade i lite svamp