Chokladtokig? Japp!

img_9088 (MMS)

Chokladtokig? Japp!


BFF

img_0201 (MMS)

-" En vacker dag Moe, då är allt det här du ser vårt" hahaha!


En bra dag

img_5680 (MMS)

Idag har vart en bra dag, har lunchat med en gammal arbetskamrat. Mycket trevligt! Sedan en sväng förbi jobbet, ordnade med semestern och meddelade att jag börjar jobba igen den 3/9. Å N G E S T!!! Vi tog även en sväng på stan. Jack fick en mössa, 2 långärmade tröjor och ett par skor.


BVC besök

img_9522 (MMS)

Var visst BVC idag och inte i morgon!  Jack vägde in på 10,5kg och hela 81,1cm lång. Allt såg bra ut, men BVC sköterskan tyckte vi skulle ge honom lite extra fett i maten då han inte längre följer sin viktkurva.


godnatt

img_9100 (MMS)

Dagens godnatt saga blev ett kapitel ur Barbapappas stora bok om arbete.


Idag åt vi en riktigt smarrig lunch.

img_7827 (MMS)

Potatismos, stekt torsk, broccoli och kall sås. Mums! Jack fick samma lika fast med kokt torsk och utan sås. Han tyckte däremot att det var skit vidrigt. Jasså, otacksam minsann...


10 månader

Jag vet att jag är en dag efter :)


Igår blev Jack 10 månader! Helt otroligt, han fyller fasiken 1år om 2 månader. Mammas och pappas stora kille! <3

Det är full fart här hemma och han reser sig upp mot ALLT.
Han kan stå själv, men har inte riktigt vågat ta något steg själv ännu. Han har "råkat" ta ett eller två steg, men inte medvetet utan mer för att parera så han inte ramlar.
"Mamma" och "pappa" är favorit orden, dom enda orden han använder sig av just nu som man förstår. Tidigare så var ordet "där" populärt, men det verkar ha glömts bort. När det kommer till mat så äter han det mesta, få saker han inte gillar. Majs och apelsin tillhör inte favoriterna. Öppna och stänga saker så som lådor och skåp är mycket intressant även om det ibland resulterar i att fingrarna kommer lite i kläm. När det kommer till leksaker så är bollar väldigt roligt. Att kasta eller rulla dom över golvet sedan kryper han efter. Eller när någon bygger ett torn av saker och han sedan får riva det.




Ett litet kollage med bilder på Jack från nyfödd till idag. Stora killen!


På onsdag ska vi till BVC, en sen 10 månaders kontroll då Jack vart sjuk hela förra veckan. Ska bli väldigt intressant att se hur lång han är. Jag gissar på att han dragit iväg ytterligare.




Fredag

När febern har gett med sig, då börjar hostandet på allvar. Sonen vaknade för ett tag sedan av en hostattack inte av denna värld! Hostade så länge att han tillslut började hulka, lilla hjärtat :/ nu verkar det ha lugnat ner sig lite. Men han hostar fortfarande till och från. Vi som tidigare under kvällen sa till varandra hur skönt det var att Jack började blir frisk. Han har lekt en hel del idag, det är flera dagar sedan han lekte längre än 2 minuter.
Jag flyttade in hans säng i egna rummet tidigare idag men det verkar som vi får flytta tillbaka den igen. Har vart lättare att ha honom inne hos oss senaste dagarna då han har vart så snorig att han ibland inte kunnat andas. Då känns det bra för mamma hjärtat att ha honom nära till hands :)
Annars så har det väl inte hänt så där super mycket. I förmiddags var vi en snabb sväng till Vad och hälsade på mormor. Passade på att ta med lite flyttlådor hem, har tänkt börja packa ner sådant som vi inte kommer använda innan vi flyttar. Efter besöket hos mormor åkte vi och hälsade på Lina en snabbis.
Kl 14 var det dags för första visningen av huset. Kändes konstigt som fan, men ja vi vill ju få det sålt ;) kom och köp!!
I helgen har vi lite planerat, massa fika står på schemat. Underbart! På söndag ska jag och Cia ta oss en mysfika på Elsas. I morgon är det tänkt att vi ska fira farbror Henrik. Hoppas att Jacks hosta är bättre i morgon så vi kan gofika.

Vill ha









Bildkälla lagerhaus


Härliga torsdag

img_4039 (MMS)

Lyckades få en bild på en snorig son som "sjunger" Imse vimse spindel. Idag har vi spenderat hela förmiddagen ute i det underbara vädret  Gud så skönt det har vart!  Jack är fortfarande hostig och snorig men verkade trivas gott ute i friska luften. Febern vill inte ge med sig, på dagarna är den under kontroll ( ca en halv grad över vanlig temp ) men på nätterna klättrar den närmare 40 :/ När tempen stiger så börjar han yra. Kryper runt i sängen och ropar mamma och pappa. Mammas lilla hjärta! Hoppas att han blir frisk snart. Annars rullar det på, i morgon är det visning på vårt hus. Känns lite konstigt att främmande människor ska gå här och kolla på vårt hus och våra saker. Men men :)


Vill ha







Bildkälla Ikea


Promenad

img_8725 (MMS)

I förmiddags packade jag ner Jack i vagnen så tog vi oss en promenad med Linda och Moe. Kände att jag behövde komma ut och få lite frisk luft. Ett snabbt stop på hembygdsgården och kikade på både kycklingarna och hönsen. Har precis bäddat ner en små febrig son i sängen, somnade på en gång. Lilla hjärtat.


Pause

img_3987 (MMS)

Jag tog en pause från sjukstugan här hemma och åkte ner till Anna på en kopp kaffe. Skönt att få komma iväg lite måste jag säga. Jack är fortfarande sjuk. Feber, snor till förbannelse och hosta. Samuel och jag ritade lite, hehe


Vill ha



Bildkälla Mio


Dagens godaste - frukosten!

img_3881 (MMS)

Dagens godaste - frukosten


Nu ska ni få höra



Vi har köpt hus!

Papper är skrivna, huset är vårt!

Även om det snart gått 1 vecka sedan vi fick reda på att vi vann budgivningen på huset så kan vi fortfarande inte förstå det. Vi ska flytta till Västanfors! Bara det kommer att bli konstigt, ett nytt ( nytt för oss ) hus, nytt område och nya grannar.

Det kommer nog bli en hel del bloggande om inspiration,renovering och hustankar i framtiden.
Då det är det enda jag tänker på just nu :) Jag hoppas att ni kommer att gilla det.


Cheesecakebrownie med hallongrädde

Det var någon som önskade recept på den otroligt smaskiga kakan jag gjorde i fredags. Här kommer det.


Browniebotten

200g mörk choklad 70%
200g osaltat smör
250g florsocker
110g mjöl
3 ägg


Cheesecake

400g naturell färskost
150g florsocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 ägg


Gräddtäcke

3dl vispgrädde
100g florsocker
150g hallon


Värm ugnen till 175 grader, jag kör på varmluft.

Till brownielagret: Smält chokladen i ett vattenbad. Vispa samman smör och socker i en bunke med en elvisp. Vispa ner äggen, ett i taget. Tillsätt mjölet, lite i taget. Vispa sen på högre hastighet tills smeten är helt slät. Häll långsamt ner den smälta chokladen & blanda ordentligt. Häll smeten i springform.


Till cheesecakelagret: Blanda färskost, dlorsocker & vaniljsocker på låg hastighet med en elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under låg vispning. Vispa mot högre hastighet mot slutet för att göra smeten lite lättare & fluffigare. Bred ostmassan över brownielagret & släta till med en spatel. Grädda 30-40 minuter, eller till cheesecakelagret känns fast & blivit gyllenbrun på sidorna, mitten ska fortfarande vara blek. Låt kakan kallna helt & ställ i kylen i 2 timmar. Låter du den stå över natten så blir den som bäst.

Till gräddtäcket: Vispa grädde, florsocker & hallon med en elvisp tills grädden är tjock men inte fast. Bred ut grädden jämnt över kakan & dekorera gärna med lite hallon.


Den här kakan har jag hittat på den här bloggen, ta en titt vettja!


Vilken natt!

img_8150 (MMS)

Jack blev super snorig igår kväll och har haft jätte svårt att sova i natt. Han var så ledsen och ville att man skulle ha honom i famnen. Han sover mer eller mindre på mage och nu när han är snorig så får han ingen luft när han har nappen i. Så mellan 23-03 var det vakenfest här hemma. Jag somnade tillslut på golvet i jacks rum, rätt stel i kroppen idag måste jag erkänna. Nu ska jag passa på att vila när sonen äntligen somnat.


Födelsedagsfirande


Idag har vi vart och firat Charlie som fyllt 3år. Förra året när vi var och firade Charlie så var Jack och Freja i magen.
Helt otroligt hur mycket som kan hända på ett år.
Snart börjar det bli dags att planera för Jacks 1års kalas. Åh jag längtar!
Jessica hade bakat jätte goda cupcakes.




Lite bilder från dagen.


Tacotime!

img_0049 (MMS)

Tacotime!


Kalas

img_6389 (MMS)

Födelsedagsfin kille, nu är vi redo för 3års kalas.


Rutiner


Fick en fråga bland kommentarerna om hur Jack äter och sover under dagarna.

Det är olika från dag till dag, i alla fall med sömnen. Men så här ser det ut på ett ungefär.

07-08.30 Vaknar
08-09 Frukost - 1 portion gröt, fruktpuré + vatten. ev. smörgås med ost
12-13 Lunch - hemlagad mat eller 1 burk, fruktpuré + vatten.
14-15 Mellanmål - smörgås eller frukt + vatten
17.00 Middag - hemlagad mat eller 1 burk + vatten
18.30 Välling, blandar 250ml vatten
19.00 Läggdags - somnar i sin säng i sitt rum.


Jack sover normalt 1-2 gånger under dagen. En gång på förmiddagen och en gång på eftermiddagen.
Han sover ca 1 timme åt gången. Så ca 2 timmar totalt under dagen.

Söndagsmorgon

Nehej om man skulle ta och gå upp. Sambon och sonen har vart uppe i en timme redan. Jag själv försöker hitta motivationen till det. Halsen är mycket bättre idag än igår, det känns bra. Idag ska vi på 3års kalas så jag återkommer under dagen med lite bilder.


Fredagsgötta - Cheesecakebrownie med hallo...

img_6462 (MMS)

Fredagsgötta - Cheesecakebrownie med hallongrädde Det vart middag hos Gullbloms idag, var lite osäkert där ett tag då både jag och Jack har vart lite hängiga. men efter en powernap i soffan och Alvedon för mig så kändes det genast bättre. Jack har sovit en hel del under dagen han med och är nu feberfri. Skönt!


Fredagsmiddag hos Gullbloms

img_4563 (MMS)

Fredagsmiddag hos Gullbloms


Trevlig helg...

img_4194 (MMS)

...önskar vi er!


Ledsen kille

img_4238 (MMS)

Jack vaknade upp för ca 15 min sedan och var så ledsen. Ingenting hjälpte, tillslut fick han följa med till soffan. Han somnade på 2 min när han fick ligga i famnen. Usch mamma hjärtat blöder när han är så där ledsen och otröstlig. Ska försöka flytta över honom till sin säng nu, sedan är det Natti natt för mig.


Sjukstuga

img_8073 (MMS)

Huvudvärken från helvetet, en små febrig son, tvätt som borde hängas. Men nej, jag ligger i soffan. Drömmer mig bort med Plaza och planerar för fullt! Väntar på att once upon a time ska börja, bästa programmet som visas just nu. Återkommer i morgon och då är vi förhoppningsvis helt friska.


Inviger mina nya converse, nice!

img_2818 (MMS)

Inviger mina nya converse, nice!


Det är väl Lill-lördag idag? ;)

img_4090 (MMS)

Det är väl Lill-lördag idag? ;)


Pyssel

img_7309 (MMS)

Sambon har pysslat nere i tvättstugan senaste tiden. Ja visst blev det en klar förbättring?!


Här lyxar vi till det

img_4373 (MMS)

Här lyxar vi till det, Magnum infinity choklad och caramel till kaffet Första och sista gången...


Lek pågår

img_4307 (MMS)

Sonen leker på golvet och jag sitter i soffan. Helt ok ;)


Onsdagsmorgon hos Danielsson/Haverinen

img_0067 (MMS)

Frågan är: varför jag är vaken nu? Sonen sover fortfarande men jag är klarvaken. Jack har verkligen tagit sovmorgon senaste dagarna. Vågar man skriva det?! 2 dagar i rad nu har vi gått upp vid halv 9. Det ni vänner det är rekord då Jack brukar vakna vid 7. Men jag klagar inte, jag passar på att njuta då jag vet att det lätt kan ändas. 15 min efter jag postat inlägget vaknade sonen, klart godkänt! :)


Tisdag

img_1029 (MMS)

Idag höll det på att bli en krock, 2 älgar bestämde sig för att kliva rätt ut på vägen! Hjärtat hamnade i halsgropen och älgarna stod kvar mitt på vägen i vad som kändes som en evighet innan som tillslut bestämde sig för att gå vidare. På eftermiddagen tog vi oss en tur ner till Fam ekbäck/Svensson för lite kaffe och lek. Samuel är ju så söt med Jack, plockar fram leksaker och grejar hehe.


Det jag har fasat så länge hände idag..

img_8063 (MMS)

Jack ramlade och slog i munnen. Blodet forsade, Jack gallskrek och jag blev helt paralyserad... Nej nej nej var det enda som kom ur min mun, lyckades samla mig ganska snabbt och sonen lugnade ner sig efter ett tag i famnen. Nu har han världens fläskläpp stackarn.


FIKA igen

img_6462 (MMS)

Ja men vi tog en eftermiddagsfika också. Haha, jäkla massa fikabröd idag. Men så jäkla gott! Vi var till farmor och farfar där vi träffade kusin Freja + föräldrar. Det bästa man har sätter man på bordet! Här på kvällskvisten har Jack badat, vatten i HELA badrummet!! Nu sover sonen och jag ska ta mig ett glas vin så här på söndagskvällen.


FIKA

img_2291 (MMS)

Det vart en förmiddagsfika hos Fam Gullblom.


Lördagkväll

img_5785 (MMS)

Pizzan vilar fint i magen och jag har intagit ryggläge i soffan. Planerar att ligga här resten av kvällen. Hoppas ni har en fin kväll


Dagens lunch...

img_1096 (MMS)

Pasta carbonara, så jäkla gott!


fredag kväll



Fredag hela veckan, ja det är ju egentligen det jag har. Ändå är det nått speciellt med fredagar, sambon slutar tidigt och hela familjen är samlad på eftermiddagen.

Sonen sover sedan en helvtimme tillbaka. Att flytta in honom i eget rum måste vara bland det bästa vi gjort på länge. Jag var skeptisk som tusan i början, separationsångest deluxe. Första natten var hemsk, för mig alltså. Jack sov bättre än någonsin. Jag låg vaken och hade nära till gråt haha. Nu i efterhand kan jag skratta åt mig själv, men det kändes jätte jobbigt. Från att ha haft honom brevid mig ( i egen säng ) sedan han föddes till att nu ha honom flera meter i från mig i ett annat rum kändes inte kul. Man är så van att höra honom andas, det lugnar mig. Innan jag blev mamma kunde jag inte förstå folk som "kollade att deras barn andrades" när dom gick och la sig. Efter Jack föddes har många saker förändrats. Jack är mitt allt, min kärlek till honom mitt eget kött och blod går inte att förklara. Mitt hjärta svämar över. Jag älskar min sambo, hur mycket som helst. Men det är en helt annan kärlek.  Ja, tillbaka till ämnet. Eget rum. Fram till att vi flyttade in honom i eget rum så vaknade jag alltid några gånger per natt, även om Jack sov så vaknade jag av att han vände sig i sängen, letade efter nappen osv. Sedan vi flyttade in honom i eget rum så har vi även lyckats få bort att han vill äta tidigt på morgonen runt 5-6 tiden. Han sover helt enkelt över den mattiden. Man kan inte förklara hur glad man blir när man går in i hans rum på morgonen och han står upp i sängen, skit glad och väntar på att få komma upp. Älskade unge!

I kväll ska jag, Anna och hennes mamma på Lingården och lyssna på när Linda ska sjunga. Ska bli kul, framför allt att få vuxen tid med Anna utan barn. Det hör ju inte till vanligheterna längre :) Även om det inte gör någonting att barnen är med, men vi sitter ju inte direkt och dricker ett glas vin på förmiddagarna när vi ses och barnen är med ;) hehe!

Nu måste jag kila, trevlig kväll vänner!



En blöt kväll på gm för hundra år sedan! :)


Jack leker kock och lagar helstekt Lurven ...

img_0516 (MMS)

Jack leker kock och lagar helstekt Lurven i Leons spis! Haha


Lite blandade bilder från dagen

img_6426 (MMS)

Freja och Sarah har vart här idag, men jag glömde ta bild på kusinerna :/


Dagens

img_7598 (MMS)

... Jack. Byxor från Kappahl,tröja från H&M, strumpor från DollarStore och dregglis från Pippi.


det här med bloggen



Oj, jag har hamnat på latsidan med bloggen på sista tiden. Har ingen bra bortförklaring till det, är bara lat. Tänker flera gånger om dagen " ja men det här ska jag blogga om " sekunden efteråt är det bortglömt. hehe!

Ska försöka skärpa mig från och med i morgon, eller dagen efter det...


Idag har vi vart på husvisning. Älskar husvisningar. Drömma sig bort om hur fint det kan bli om man hade obegränsat med pengar. Huset var intressant, vi ska låta det sjunka in och se hur vi väljer att göra.




Vart lunch på Stället

img_2261 (MMS)

med Linda & Moe. Lika trevligt som vanligt. Vi har även träffat Lina & Leon en snabbis.


Mellanmåls dags här hemma. Skogaholms limp...

img_6584 (MMS)

Mellanmåls dags här hemma. Skogaholms limpa med ost till det serveras mjölk. Jack är i himmelriket.


1 år sedan



Dom här bilderna togs för precis 1 år sedan, på dagen till och med.
Tänk att min stora kille har bott där inne. 


  


Ute i friska luften

img_5432 (MMS)

Sambon tvättar bilarna, vi tittar på. Jack ville stoppa stenar i munnen hela tiden så nappen fick vara i, bra när det fungerar :)


God morgon...

img_3337 (MMS)

sonen tyckte det var dags att slå upp sina blå strax efter 6 i morse. Gäsp! Men vad gör man, bara att gilla läget :) idag är det tänkt att jag ska besöka gymmet, sedan är det middag hos svärföräldrarna på eftermiddagen.


Lördagskväll...

img_7636 (MMS)

Hade nästan glömt bort hur mysigt det är när sonen somnar i famnen efter vällingen. Åh, mamma hjärtat slår några extra slag. Igår var vi på 30 årskalas hos Linda. Super trevligt, även om min mage började krångla på slutet :/ Jack sov hos farmor och farfar för första gången. Det hade gått jätte bra, så skönt att höra. Han blev jätte glad när vi kom och hämtade honom, kramades och grejade. Älskade unge! Under eftermiddagen har vi vart ut till Vad en sväng för att fira min syster som fyllde år igår. Dagens sämsta: vi beställde pizza, när vi kommer hem är det fel pizzor. Suck. Nu ska jag mysa vidare med sonen, trevlig lördagskväll kära läsare.


Busungen!

img_9429 (MMS)

Busungen!


Titta vad som kom med posten!

img_0172 (MMS)

Titta vad som kom med posten! Ett alldeles underbart kort från Emma i Norge. Emma är "mitt" au-pair barn. Det slog mig att det är 7 år sedan jag träffade Emma första gången. Tänk att hon är 8 år nu, stora fina tjejen! :)


Älska solen

img_9461 (MMS)

Det vart en promenad med Anna & Ebba i det fina vårvädret. Ett stop på hembygdsgården blev det också minsann, gott :)


Jag tänkte mig en lugn stund i sängen...

img_5243 (MMS)

Jack hade tydligen andra planer... Jaha det är väl bara att gå upp